Τα muffins λαχανικών αποτελούν ένα υψηλής πρωτεΐνης snack για όλες τις ώρες της ημέρας !
Υλικά
- 6 Αβγά
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 150γρ. μπρόκολο
- 50γρ. γραβιέρα ή κάποιο vegan τυρί της επιλογής σας
- 1 κ.σ. γάλα της επιλογής σας
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια, αφού βράσουμε το μπρόκολο
- Προετοιμάζουμε τις φόρμες για τα muffin αλείφοντας με λίγο ελαιόλαδο τον πάτο αλλά και περιμετρικά την θήκη.
- Στο υπόλοιπο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα λαχανικά έως ότου μαραθούν (περίπου 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά)
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και προσθέτουμε λίγο τυρί και αλάτι.
- Προσθέτω τα λαχανικά και περιχύνω με το αβγό. Προσθέτω ακόμα και το υπόλοιπο τυρί στην κορυφή προκειμένου να σχηματιστεί κρούστα.
- Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Σημείωση:
Ο διατροφικός πίνακας αφορά τη βασική συνταγή και όχι τις προτάσεις σερβιρίσματος ή τα tips, και έχει υπολογιστεί σύμφωνα με τον μέγιστο αριθμό των μερίδων (6 μερίδες).