Muffin Λαχανικών (vegetarian)

Τα muffins λαχανικών αποτελούν ένα υψηλής πρωτεΐνης snack για όλες τις ώρες της ημέρας !

Υλικά

  • 6 Αβγά
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 150γρ. μπρόκολο
  • 50γρ. γραβιέρα ή κάποιο vegan τυρί της επιλογής σας
  • 1 κ.σ. γάλα της επιλογής σας
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια, αφού βράσουμε το μπρόκολο
  2. Προετοιμάζουμε τις φόρμες για τα muffin αλείφοντας με λίγο ελαιόλαδο τον πάτο αλλά και περιμετρικά την θήκη.
  3. Στο υπόλοιπο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα λαχανικά έως ότου μαραθούν (περίπου 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά)
  4. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και προσθέτουμε λίγο τυρί και αλάτι.
  5. Προσθέτω τα λαχανικά και περιχύνω με το αβγό. Προσθέτω ακόμα και το υπόλοιπο τυρί στην κορυφή προκειμένου να σχηματιστεί κρούστα.
  6. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Σημείωση:

Ο διατροφικός πίνακας αφορά τη βασική συνταγή και όχι τις προτάσεις σερβιρίσματος ή τα tips, και έχει υπολογιστεί σύμφωνα με τον μέγιστο αριθμό των μερίδων (6 μερίδες).

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *