Διαγωνισμός Χορτοφαγικών Πιάτων

Διαγωνισμός Χορτοφαγικών Πιάτων

Η HellasVeg διοργανώνει τον Διαγωνισμό Χορτοφαγικών Πιάτων «Veg.contest Thessaloniki 2024 – Η Γαστρονομία τις πόλης αλλάζει» για την ανάδειξη των καλύτερων χορτοφαγικών συνταγών (vegan και vegetarian) στα εστιατόρια τις περιοχής τις ευρύτερης Θεσσαλονίκης. 

Στόχος του διαγωνισμού είναι πρωτίστως η ανάδειξη στο κοινό της πόλης αλλά και στους επισκέπτες της χώρας μας των χορτοφαγικών συνταγών που υπάρχουν ήδη στο μενού πολλών εστιατορίων γενικής εστίασης, καθώς και η δημιουργία νέων, ευφάνταστων και ολοκληρωμένων διατροφικά συνταγών από τους σεφ, που θα σερβίρονται ως κυρίως πιάτα. Ένας ακόμα στόχος είναι η προβολή και επιβράβευση των συγκεκριμένων εστιατορίων για την συμπερίληψη και τον εμπλουτισμό του μενού τους με χορτοφαγικά γεύματα.  

Βασικοί Πυλώνες Αξιολόγησης

Αισθητηριακά χαρακτηριστικά

Το κοινό θα κληθεί να δοκιμάσει και να αξιολογήσει τα πιάτα ως προς αισθητηριακά χαρακτηριστικά, όπως τη γεύση, την οσμή, την εμφάνιση και το αίσθημα πληρότητας ή κορεσμού.

Διατροφικά χαρακτηριστικά

Ειδικοί της κριτικής επιτροπής θα αξιολογήσουν τα πιάτα με βάση την διατροφική του αξία όπως την περιεκτικότητα σε λιπαρά, πρωτεΐνη, υδατάνθρακες (εκ των οποίων σάκχαρα), χοληστερόλη κ.α.

Χρονοδιάγραμμα

Μάρτιος 2024

Έναρξη διαγωνισμού και διάθεση πιάτων προς αξιολόγηση

Ιούνιος 2024

Λήξη διαγωνισμού και ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

 

Που θα βρω τα εστιατόρια που συμμετέχουν;

Τα εστιατόρια που συμμετέχουν στον διαγωνισμό φέρουν τον ειδικό συμβολισμό «εγκεκριμένο» στον χορτοφαγικό χάρτη της HellasVeg, προκειμένου να διευκολύνεται η αναζήτησή του από το κοινό!

Μπορείτε να σκανάρετε το QR που φαίνεται παρακάτω για να δείτε που βρίσκονται τα εστιατόρια που συμμετέχουν

Δήλωση συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι θα χρειαστεί να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής στο info@hellasveg.gr και να αποστείλουν αντίγραφο του μενού τους σε ηλεκτρονική μορφή (αρχείο τις μορφής .docx/ .pdf, φωτογραφία ή ενεργός σύνδεσμος (link) που να παραπέμπει στο μενού).

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι δωρεάν για τα εστιατόρια.

Η παρούσα πρόσκληση θα παραμείνει ενεργή  το αργότερο, έως τις 10/3/2024.

Δημιουργήστε νόστιμα πιάτα για κάθε ανάγκη και ξεχωρίστε!

Εγγραφείτε στο newsletter

Πρόσφατα άρθρα