Προκήρυξη Διαγωνισμού Χορτοφαγικών Πιάτων

Η HellasVeg ανακοινώνει την προκήρυξη του Διαγωνισμού Χορτοφαγικών Πιάτων για την ανάδειξη των καλύτερων χορτοφαγικών συνταγών (vegan και vegetarian) στα εστιατόρια τις περιοχής τις ευρύτερης Θεσσαλονίκης.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη στο κοινό της πόλης των χορτοφαγικών συνταγών που υπάρχουν ήδη σε πολλά εστιατόρια γενικής εστίασης, καθώς και η προβολή και επιβράβευση των εστιατορίων για την συμπερίληψη και τον εμπλουτισμό του μενού τις με χορτοφαγικά γεύματα.

Μέσα από την καμπάνια προβολής που θα διενεργήσει ο Σύλλογος πριν, κατά την διάρκεια και μετά το πέρας του διαγωνισμού, θα δοθεί η δυνατότητα στα εστιατόρια που συμμετέχουν να αναδείξουν τα πιάτα τους αλλά και τις νέες δημιουργίες τους στην κρίση του κοινού.

Η έναρξη του διαγωνισμού είναι τις 11/3/2024, με το σερβίρισμα των διαγωνιζόμενων πιάτων για δύο περίπου μήνες, και η λήξη του προβλέπεται με την ανακοίνωση και δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων στα μέσα Ιουνίου 2024.

Υποψηφιότητες μπορούν να καταθέσουν όλα τα εστιατόρια του δήμου τις μητροπολιτικής Θεσσαλονίκη συμπεριλαμβανομένης τις Θέρμης, του δήμου Θερμαϊκού και του Ωραιοκάστρου, αξιοποιώντας την ευκαιρία για να δημιουργήσουν τα δικά τους καλύτερα χορτοφαγικά πιάτα.

Το κοινό θα παραγγείλει και θα δοκιμάσει τα συγκεκριμένα πιάτα από το μενού του εστιατορίου και θα τα αξιολογήσει σε πραγματικό χρόνο ως προς τη γεύση, την οσμή, την εμφάνιση και το αίσθημα κορεσμού, ενώ ειδικοί της κριτικής επιτροπής θα αξιολογήσουν τα διατροφικά χαρακτηριστικά των πιάτων. Η τελική κατάταξη θα προκύψει από τον συνυπολογισμό των δύο αξιολογήσεων.

Τα εστιατόρια που συμμετέχουν στον διαγωνισμό θα φέρουν ειδικό συμβολισμό «εγκεκριμένο» στον χορτοφαγικό χάρτη της HellasVeg, προκειμένου να καταστεί ευκολότερη η αναζήτηση και αναγνώρισή τους στον χάρτη από το κοινό που επιθυμεί να τα επισκεφτεί.

Δήλωση συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι θα χρειαστεί να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής στο  info@hellasveg.gr και να αποστείλουν αντίγραφο του μενού τους σε ηλεκτρονική μορφή. (αρχείο τις μορφής .docx/ .pdf, φωτογραφία ή ενεργός σύνδεσμος (link) που να παραπέμπει στο μενού).
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Η παρούσα πρόσκληση θα παραμείνει ενεργή  το αργότερο, έως τις 10/3/2024

Ορισμοί:

Οι Vegan (αυστηροί χορτοφάγοι) αποκλείoυν όλες τις ζωικές τροφές και τα παράγωγά τους. Δεν καταναλώνουν κρέας, ψάρια, θαλασσινά, γαλακτοκομικά και αυγά. Επίσης, οι αυστηρά χορτοφάγοι δεν καταναλώνουν ούτε μέλι και δεν επιτρέπεται στα τρόφιμα η χρήση πρόσθετων που προέρχονται από έντομα.

Οι Vegetarian (χορτοφάγοι) αποκλείουν όλες τις τροφές που προέρχονται από το κρέας των ζώων. Συνεπώς δεν καταναλώνουν κρέας, ψάρια, θαλασσινά αλλά όμως καταναλώνουν αυγά, μέλι και γαλακτοκομικά (αν είναι τυρί πρέπει να είναι κατάλληλο για vegetarian). Δεν επιτρέπεται στα τρόφιμα η χρήση πρόσθετων που προέρχονται από το σώμα εντόμων.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *