ΔΤ Επίσημη έναρξη του Διαγωνισμού της HellasVeg στη Θεσσαλονίκη «Veg.contest Thessaloniki 2024 – Η Γαστρονομία της πόλης αλλάζει»

Ο Σύλλογος Ελλήνων Χορτοφάγων “HellasVeg” ανακοινώνει  σήμερα Δευτέρα 11 Μαρτίου, την επίσημη έναρξη του διαγωνισμού «Veg.contest Thessaloniki 2024 – Η Γαστρονομία της πόλης αλλάζει», για την ανάδειξη των καλύτερων χορτοφαγικών πιάτων (vegan και vegetarian) από τα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα από 60 χορτοφαγικά ή αυστηρώς χορτοφαγικά πιάτα από 25 εστιατόρια της πόλης τίθενται από σήμερα, και για περίπου δύο μήνες, υπό αξιολόγηση, τόσο για το γευστικό όσο και για το διατροφικό τους προφίλ. Τα πιάτα αυτά έχουν επιλεχθεί από τα εστιατόρια, ειδικά για το διαγωνισμό και θα σερβίρονται από 11 Μαρτίου μέχρι 4 Μαΐου 2024 (Μ. Σάββατο).

Το κοινό καλείται στο διάστημα αυτό, να δοκιμάσει και να αξιολογήσει τα διαγωνιζόμενα πιάτα ως προς τα αισθητήρια χαρακτηριστικά τους, ειδικότερα για τη γεύση, την  οσμή, την εμφάνιση του πιάτου και το αίσθημα κορεσμού μετά τη δοκιμή. Τα εστιατόρια που συμμετέχουν θα έχουν ειδική σήμανση στον χορτοφαγικό χάρτη, ενώ το κοινό θα ενημερώνεται για τα διαγωνιζόμενα πιάτα μέσω της ιστοσελίδας της HellasVeg, τα οποία και θα αξιολογήσει γευστικά, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αξιολόγησης.

Τα ίδια πιάτα θα αξιολογηθούν, σε δεύτερη φάση, από τους ειδικούς της κριτικής επιτροπής για τη διατροφική τους αξία. Η τελική κατάταξη θα προκύψει από τον συνυπολογισμό των δύο αξιολογήσεων.

Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί μέσα Ιουνίου με την απονομή βραβείων και την ανάδειξη του νικητή. Η λίστα με τα επιλεγμένα εστιατόρια που συμμετέχουν έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα https://hellasveg.gr/vegcontest-restaurants/ της HellasVeg

Η HellasVeg προσκαλεί το κοινό και όλους τους επισκέπτες της πόλη, να συμμετέχουν ενεργά στο διαγωνισμό, δοκιμάζοντας και αξιολογώντας τις διαγωνιζόμενες συνταγές και διαμορφώνοντας με τον τρόπο αυτό το τελικό αποτέλεσμα.

Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό μπορεί να βρείτε στην ιστοσελίδα της HellasVeg στο https://www.hellasveg.gr/.

Θεσσαλονίκη, 11 Μαρτίου 2024

Χορηγοί επικοινωνίας

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *