Διατροφή και πρόληψη καρκίνου – Μια δωρεάν προσφορά της HellasVeg

Το πρώτο (1ο) επεισόδιο των εκπαιδευτικών εκπομπών της HellasVeg, για την σημασία της διατροφής στην πρόληψη ασθενειών όπως ο καρκίνος και τα αυτο-άνοσα νοσήματα, καθώς και σε προβλήματα χοληστερίνης, διαβήτη και πίεσης, είναι πλέον διαθέσιμο στο ευρύ κοινό!

Εγκαινιάζουμε σήμερα, την σειρά εκπαιδευτικών εκπομπών της HellasVeg, η οποία θα αποτελείται από 4 επεισόδια βιντεοσκοπημένης συζήτησης μεταξύ της Προέδρου ΔΣ της HellasVeg κας Ισαακίδου Σουζάνας και του μέλους ΔΣ κας Φωτεινής Κωνσταντίνου. Η κα. Κωνσταντίνου είναι Κλινικός Βιολόγος, Naturopathic Doctor στον Καναδά, μέλος του American Board of Naturopathic Oncologists και Επιστημονικός Συνεργάτης της Ογκολογικής Κλινικής ΜΗΤΕΡΑ, η οποία έχει αφοσιώσει την επιστημονική της καριέρα στο να αναδείξει την σημασία της φυτικής διατροφής στην πρόληψη διαφόρων ασθενειών.

Σκοπός των εκπαιδευτικών εκπομπών αυτών είναι να βοηθήσουν ασθενείς με προβλήματα που σχετίζονται, άμεσα ή έμμεσα, με την υψηλή κατανάλωση κρέατος, δίνοντας το κίνητρο να μειώσουν την κατανάλωση αυτή βάση εμπεριστατωμένων επιστημονικών δεδομένων και βιωμάτων της ομιλήτριας.

Συγκεκριμένα η κα. Κωνσταντίνου θα παρουσιάσει τέσσερα επεισόδια, καθένα εκ των οποίων θα επικεντρώνεται σε κάποιες ασθένειες που είναι αρκετά κοινές στον σύγχρονο άνθρωπο και στις οποίες η βελτίωση της διατροφής αποτελεί ουσιαστική πρόληψη για την μη εμφάνιση ή μη επανεμφάνισή τους, αλλά επίσης μπορεί να βοηθήσει και την κλινική εικόνα του ασθενούς.

Κατά σειρά προβολής τα τέσσερα αυτά επεισόδια θα αφορούν στις κάτωθι ασθένειες:

1.      Διατροφή και πρόληψη του καρκίνου

2.      Διατροφή και πρόληψη καρκίνου μαστού, προστάτη και παχέος εντέρου

3.      Διατροφή και πρόληψη προβλημάτων χοληστερίνης, διαβήτη και πίεσης

4.      Διατροφή και πρόληψη ορισμένων αυτό-άνοσων νοσημάτων

Η Πρόεδρος εμπλουτίζει με ερωτήσεις την συζήτηση, προκειμένου η εισηγήτρια, κα. Κωνσταντίνου, να δώσει και πρακτικές συμβουλές υλοποίησης προς το κοινό που παρακολουθεί την κάθε συνεδρία. 

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε ελεύθερα την πρώτη εκπομπή της κα. Κωνσταντίνου: https://www.youtube.com/watch?v=k9p55uX2kpw.

Stay tuned για το επόμενο επεισόδιο που είναι προγραμματισμένο για τον Ιούνιο 2023!

1 σκέψη για το “Διατροφή και πρόληψη καρκίνου – Μια δωρεάν προσφορά της HellasVeg”

  1. When experts talk about their field of expertise you pay attention to what they say, you listen.
    When passionate people talk about their passion makes you feel excited and charmed.
    Mrs Konstantinou is definitely both.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *