Πιστοποίηση χορτοφαγικών πιάτων πλέον και σε χώρους εστίασης από την V-Label Ελλάδας και TUV Hellas

Σε πιστοποίηση χορτοφαγικών πιάτων σε χώρους εστίασης προχωράνε η V-Label Ελλάδος σε συνεργασία με την TUV Hellas.

Βασικός στόχος του εγχειρήματος αυτού είναι να διευκολύνει τον καταναλωτή, ο οποίος αναζητά χορτοφαγικές επιλογές στην καθημερινότητά του, στις εξόδους του, ακόμα και κατά τη διάρκεια των διακοπών του. Οι άνθρωποι εξάλλου δεν τρώνε μόνο vegan, ταξιδεύουν και vegan. Περισσότεροι από 500 χώροι διαμονής σε όλο τον κόσμο πληρούν τις προϋποθέσεις για ένα “χορτοφαγικό ξενοδοχείο“. Τέτοιες δομές σχεδιάζουν vegan εμπειρίες για τους επισκέπτες τους, με έπιπλα χωρίς δέρμα, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά προϊόντα καθαρισμού που δεν έχουν δοκιμαστεί σε ζώα, και φυσικά επιλέγοντας την καταλληλότερη vegan κουζίνα για αυτούς, σύμφωνα με την ProVeg International.

Το νέο εγχείρημα αυτό επικεντρώνεται στα χορτοφαγικά πιάτα, δίνοντας την δυνατότητα σε χώρους εστίασης όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια και άλλους χώρους, να χρησιμοποιούν το σήμα της V-Label στο μενού τους ή και σε άλλα ορατά σημεία επισημαίνοντας ότι αφορά ορισμένα (ή όλα ανάλογα την περίσταση) πιάτα.

Οι χώροι εστίασης διακρίνονται σε τέσσερις κατηγορίες, την vegan εστίαση, την vegetarian εστίαση, την vegan friendly εστίαση και τέλος την vegan section εστίαση. Αναλυτικότερα οι τέσσερις κατηγορίες θα περιλαμβάνουν:

  • Vegan εστίαση: όλα τα πιάτα θα είναι vegan
  • Vegetarian εστίαση: όλα τα πιάτα θα είναι είτε vegan είτε vegetarian αλλά δεν θα διαχειρίζονται ούτε κρέας, ούτε ψάρι, ούτε και υποπροϊόντα αυτών
  • Vegan friendly εστίαση: ορισμένα πιάτα θα είναι vegan, κάποια άλλα vegetarian αλλά θα υπάρχουν στο μενού και πιάτα non-vegetarian
  • Vegan section εστίαση: ενώ το μενού περιλαμβάνει και non-vegan πιάτα, θα υπάρχει ξεχωριστή κουζίνα που προετοιμάζει τα vegan πιάτα.

Η κάθε μία από τις παραπάνω κατηγορίες περιλαμβάνει διαφορετική διαδικασία πιστοποίησης αλλά και αναγκαιότητα τακτικών ελέγχων. Η διασφάλιση της συμμόρφωσης της εκάστοτε επιχείρησης σύμφωνα με τα κριτήρια της V-Label είναι υψίστης σημασίας για τον φορέα, θεωρώντας υποχρέωσή του να διασφαλιστεί η διαφάνεια των χορτοφαγικών πιάτων, πιστοποιώντας την ταυτότητά τους τόσο βάσει συνταγής όσο και βάσει παρασκευής του.

Οι επιχειρήσεις του κλάδου εστίασης που θα προσπαθήσουν να «χτίσουν» ή να επεκτείνουν το χορτοφαγικό μενού τους, θα είναι σε θέση να απολαύσουν τα οφέλη ή και τα προνόμια μιας ευρύτερης βάσης πελατών, οι οποίοι συνειδητά θα αναζητούν τους χώρους αυτούς. Προσθέτοντας περισσότερο βιώσιμες επιλογές στους καταλόγους, οι επιχειρήσεις έχουν στα χέρια τους ένα ισχυρό εργαλείο προώθησης των υπηρεσιών τους. Η ζήτηση χορτοφαγικών επιλογών σε χώρους εστίασης εξάλλου αυξάνεται ολοένα και περισσότερο τα τελευταία χρόνια στατιστικά φτάνοντας σε ποσοστό μεγαλύτερο από 700% το χρόνο σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστραλία, σύμφωνα με την Vegan Hospitality.

Από την πλευρά του καταναλωτή, αντικρίζοντας το λογότυπο από έναν αξιόπιστο φορέα, όπως η V-Label, μπορεί να είναι πλέον σίγουρος για τον ορθό έλεγχο των φυτικών πιάτων και την τήρηση των διαδικασιών μέχρι και την εκπαίδευση του προσωπικού, άρα κατ΄ επέκταση μπορεί να απολαύσει το πιάτο του με ασφάλεια, χωρίς δεύτερες σκέψεις ή προβληματισμούς.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *