Μπάρες με φυστικοβούτυρο και κόκκινα φρούτα (vegan)

Μπάρες με φυστικοβούτυρο και κόκκινα φρούτα 

Μια επιλογή για υγιεινές και σοκολατένιες μπάρες χωρίς ψήσιμο, ιδανικές για σνακ ή γλυκό.

Από Μαρία Χαμηλάκη

Υλικά

Για τη βάση:

  • 100γρ ριζογκοφρέτες (απλές), θρυμματισμένες
  • 200γρ φυστικοβούτυρο, απλό (χωρίς ζάχαρη)
  • 1 ώριμη μπανάνα, λιωμένη
  • 1 κ.σ. σπόρους chia
  • 1 κ.σ. σιρόπι αγαύης (ή μέλι)

Για την επικάλυψη (topping):

  • 200γρ vegan μαύρη κουβερτούρα
  • 200γρ κόκκινα φρούτα (όπως raspberries, φράουλα, μύρτιλα)
  • 3-5 φουντούκια, τριμμένα ή αλεσμένα

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε τη βάση:

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τις θρυμματισμένες ριζογκοφρέτες, το φυστικοβούτυρο, και τη λιωμένη μπανάνα. Το μείγμα πρέπει να είναι κολλώδες και ομοιογενές.

  1. Στρώνουμε τη βάση:

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μικρό ταψί ή τάπερ με λαδόκολλα. Πιέζουμε καλά με μια δεύτερη λαδόκολλα από πάνω ώστε να δημιουργηθεί μια συμπαγής και ομοιόμορφη βάση. Τοποθετούμε στην κατάψυξη.

  1. Ετοιμάζουμε τη στρώση με τα φρούτα:

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε τα κόκκινα φρούτα μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν σαν μαρμελάδα. Προσθέτουμε 1 κ.σ. σιρόπι αγαύης (ή μέλι) και τους chia. Αφήνουμε να δέσει ελαφρώς και απλώνουμε πάνω από τη βάση που έχει ήδη παγώσει.

  1. Λιώνουμε τη κουβερτούρα

Σε μπεν μαρί, λιώνουμε την κουβερτούρα και την απλώνουμε ως τρίτη στρώση πάνω από τη μαρμελάδα.

  1. Προσθέτουμε την επικάλυψη:

Τρίβουμε ή αλέθουμε τα φουντούκια και τα πασπαλίζουμε πάνω από τη λιωμένη σοκολάτα.

  1. Παγώνουμε και κόβουμε:

Τοποθετούμε το ταψάκι ξανά στην κατάψυξη για 2-3 ώρες. Μόλις σφίξει το γλυκό, το κόβουμε σε μπάρες και σερβίρουμε.

💡 Extra tip:

Αντί για ριζογκοφρέτες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεσμένη βρώμη (περίπου 100γρ), ειδικά αν προτιμάτε μια πιο “δεμένη” υφή.

Επίσης, μπορείτε να αντικαταστείσετε το φυστικοβούτυρο με βούτυρο αμυγδάλου, κάσιους ή φουντουκιού, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Σημείωση:

Ο διατροφικός πίνακας αφορά τη βασική συνταγή και όχι άλλες προτάσεις σερβιρίσματος ή tips, και έχει υπολογιστεί σύμφωνα με τον μέγιστο αριθμό των μερίδων (12 μερίδες).

Καλή  απόλαυση ! 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *