Δελτίο τύπου

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώθηκε η επίσημη ίδρυση του Συλλόγου Ελλήνων Χορτοφάγων (HellasVeg), με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που είναι πλέον και επίσημα μέλος της European Vegetarian Union (EVU). Βασικό στόχο του νεοσύστατου φορέα, σύμφωνα με την Πρόεδρο της HellasVeg κα Σουζάνα Ισαακίδου, αποτελεί η προώθηση της χορτοφαγίας, σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ειδικότερα, όπως επεσήμανε η κα Ισαακίδου, η ανάγκη ανατροπής παγιωμένων αντιλήψεων και συνηθειών των ανθρώπων που αφορούν στη χορτοφαγία, και η ανάγκη αναθεώρησης του σύγχρονου τρόπος ζωής που σημαντικά επιβαρύνει την υγεία, το περιβάλλον και το γενικότερο οικοσύστημα (ζώα και μονοκαλλιέργειες), έδωσε το έναυσμα για την ίδρυση της HellasVeg.

Η συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Xορτοφάγων (ΕVU), φορέα ο οποίος ξεκίνησε τον Δεκέμβρη του 1988 με εκπροσώπους από 7 Ευρωπαϊκά κράτη, ενδυναμώνει την προσπάθειά του συλλόγου, προκειμένου να βρεθούν τρόποι και μέσα συνεργασίας για την ανάδειξη της χορτοφαγίας σε όλη την Ευρώπη. O πρόεδρος της EVU, κος Felix Hnat, χαιρετίζοντας την επίσημη απόφαση εισδοχής της HellasVeg στην οικογένεια του Ευρωπαϊκού φορέα ανέφερε συγκεκριμένα: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που καλωσορίζουμε την HellasVeg ως το νεότερο μέλος της EVU, όχι μόνο επειδή η Ελλάδα αποτελεί ένα σημαντικό παραγωγό τροφίμων στην Ευρώπη, αλλά και επειδή πολλές χορτοφαγικές συνταγές της ελληνικής κουζίνας χαίρουν μεγάλης εκτίμησης εδώ και αιώνες»

Με το βήμα της, η HellasVeg έρχεται να στηρίξει έναν υγιεινό για τον άνθρωπο και βιώσιμο για τον πλανήτη, τρόπο ζωής, βάζοντας τα θεμέλια για μια εποικοδομητική συνεργασία με τον διεθνώς αναγνωρισμένο ευρωπαϊκό φορέα EVU. (https://www.euroveg.eu/)

Λίγα λόγια για την HellasVeg

Η Πρόεδρος του συλλόγου τόνισε, ότι η HellasVeg (Σύλλογος Ελλήνων Χορτοφάγων) στοχεύει στην προώθηση του χορτοφαγικού τρόπου ζωής στην Ελληνική κοινωνία, χωρίς αποκλεισμούς και δογματισμούς, αλλά και στην προτροπή του σύγχρονου ανθρώπου, να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί, τόσο απέναντι στον εαυτό του όσο και στο περιβάλλον. Πεποίθηση της HellasVeg, είναι ότι τα μικρά βήματα του καθενός χωριστά, μπορούν και κάνουν την διαφορά στην μεγάλη εικόνα της εξέλιξης του ανθρώπου επάνω στην Γη.

Στο πλαίσιο αυτό, o σύλλογος προτίθεται να αναλάβει ενεργό δράση σε ζητήματα που άπτονται στη διαμόρφωση μιας ευρύτερης άποψης, με τη συνεργασία του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού πολιτών, εστιάζοντας την επικοινωνία του αφενός στα πλεονεκτήματα της χορτοφαγίας και αφετέρου στην υποστήριξη των ανθρώπων που προχωρούν στην μετάβαση και υιοθετούν αυτόν τον τρόπο ζωής.

Η εμφύσηση ενός χορτοφαγικού τρόπου ζωής και η ενεργή συμβολή του ανθρώπου στην προστασία του πλανήτη για ένα καλύτερο μέλλον, αποτελούν όραμα και προτεραιότητα του φορέα.

Με γνώμονα τα παραπάνω, η HellasVeg θα ενημερώνει με εμπεριστατωμένο υλικό για τις τελευταίες εξελίξεις και καινοτομίες του κλάδου των τροφίμων, στην ιστοσελίδα της. (https://www.hellasveg.gr/, Τηλ.: +30 2310 474115 | Email: info@hellasveg.gr)

Θεσσαλονίκη, 5 Απριλίου 2021

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *