σερβιρισμένος χορτοφαγικός γύρος μανιταριών

Γύρος μανιταριών, της Ελένης Φωτιάδη

www.plantbased.gr
https://www.plantbased.gr/γύρος-μανιταριών/

Ο γύρος μανιταριών αποτελεί μια πολύ καλή λύση, για όσους επιθυμούν να έχουν στην διατροφή τους το παραδοσιακό «πιάτο» του γύρου, σε μια όμως χορτοφαγική επιλογή. Ο γύρος μανιταριών αποτελεί μια εύκολη χορτοφαγική συνταγή, με ελάχιστες θερμίδες και μηδενικό κορεσμένο λίπος.

Υλικά:

  • Μανιτάρια Άσπρα (1 Kg)
  • Ελαιόλαδο (5 κ.σ. )
  • Αλάτι (1 κ.γλ. )
  • Θυμάρι (1 κ.γλ. )
  • Ρίγανη (1/2 κ.γλ. )
  • Κουρκουμάς σκόνη (1/2 κ.γλ.)
  • Βασιλικός αποξηραμένος (1/4 κ.γλ. )
  • Τζίντζερ (1/4 κ.γλ. )
  • Πιπέρι (1/4 κ.γλ.)

Παρασκευή:

– Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια με τον κόφτη σε φέτες και μετά με ένα μαχαίρι, τα κόβουμε σε λωρίδες. Έπειτα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε.

– Στην συνέχεια, το μείγμα το βάζουμε σε λαδόκολλα, όπως φαίνεται στην εικόνα, και το φουρνίζουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά ανακατεύοντας τα κάθε 10 λεπτά, μέχρι να φύγει η υγρασία και ανάλογα πόσο ξεροψημένα τα θέλουμε.

Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο σκόρδο για γεύση. Η τελική ποσότητα βγαίνει περίπου 500 γρ. (photo 4). Mπορεί να σερβιριστεί σε πίτα ή τορτίγια ή σαν σκέτος γύρος με λίγο λεμόνι.

Στην φωτογραφία, ο γύρος μανιταριών συνοδεύεται από χειροποίητη τορτίγια.

Δείτε αυτή και άλλες συνταγές της Ελένης στο www.plantbased.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *