από Ελένη Φωτιάδη
www.plantbased.gr
https://www.plantbased.gr/γύρος-μανιταριών/
Ο γύρος μανιταριών αποτελεί μια πολύ καλή λύση, για όσους επιθυμούν να έχουν στην διατροφή τους το παραδοσιακό «πιάτο» του γύρου, σε μια όμως χορτοφαγική επιλογή. Ο γύρος μανιταριών αποτελεί μια εύκολη χορτοφαγική συνταγή, με ελάχιστες θερμίδες και μηδενικό κορεσμένο λίπος.
Υλικά:
- Μανιτάρια Άσπρα (1 Kg)
- Ελαιόλαδο (5 κ.σ. )
- Αλάτι (1 κ.γλ. )
- Θυμάρι (1 κ.γλ. )
- Ρίγανη (1/2 κ.γλ. )
- Κουρκουμάς σκόνη (1/2 κ.γλ.)
- Βασιλικός αποξηραμένος (1/4 κ.γλ. )
- Τζίντζερ (1/4 κ.γλ. )
- Πιπέρι (1/4 κ.γλ.)
Παρασκευή:
– Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια με τον κόφτη σε φέτες και μετά με ένα μαχαίρι, τα κόβουμε σε λωρίδες. Έπειτα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε.
– Στην συνέχεια, το μείγμα το βάζουμε σε λαδόκολλα, όπως φαίνεται στην εικόνα, και το φουρνίζουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά ανακατεύοντας τα κάθε 10 λεπτά, μέχρι να φύγει η υγρασία και ανάλογα πόσο ξεροψημένα τα θέλουμε.
Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο σκόρδο για γεύση. Η τελική ποσότητα βγαίνει περίπου 500 γρ. (photo 4). Mπορεί να σερβιριστεί σε πίτα ή τορτίγια ή σαν σκέτος γύρος με λίγο λεμόνι.
Στην φωτογραφία, ο γύρος μανιταριών συνοδεύεται από χειροποίητη τορτίγια.
Δείτε αυτή και άλλες συνταγές της Ελένης στο www.plantbased.gr