Γεύση

Η φυτική διατροφή είναι πεντανόστιμη

Γεύση

Η φυτική διατροφή είναι καλύτερη για τον πλανήτη

Με την πληθώρα των φυτικών τροφών που απολαμβάνουμε σήμερα και την ανάπτυξη της ποικιλίας vegan & vegetarian προϊόντων που κυκλοφορούν στο εμπόριο, η φυτική διατροφή μπορεί εκτός από υψηλής θρεπτικής αξίας, να είναι πεντανόστιμη και χορταστική.

Είναι ένα γαστρονομικό ταξίδι σε νέες γεύσεις και πολιτισμούς όλου του κόσμου. Η Mintel με μελέτη της το 2018 σε ενήλικες των ΗΠΑ μας κατέδειξε ότι το 52% των ερωτώμενων προτιμούν πρωτεΐνες φυτικής και όχι ζωικής προελεύσεως για λόγους γεύσης!

Όλο και περισσότεροι καταναλωτές μειώνουν σήμερα την κατανάλωση κρέατος, γαλακτοκομικών και αυγών λόγω των επιπτώσεών τους στην υγεία, τα ζώα και τον πλανήτη. Αυτό αυξάνει κατακόρυφα την ζήτηση εναλλακτικών προϊόντων φυτικής προελεύσεως. Τα φυτικά γάλατα για παράδειγμα, καταναλώνονται εδώ και αιώνες, αλλά η ζήτησή τους εκτοξεύτηκε μέσα στην προηγούμενη δεκαετία. Επιπροσθέτως το εναλλακτικό κρέας, όπως φυτικά burger και λουκάνικα, βελτιώνονται γευστικά συνεχώς και σήμερα είναι πολύ δύσκολο να τα ξεχωρίσεις γευστικά, από τα ανάλογα ζωικής προελεύσεως.

Στο ταξίδι της γεύσης, σήμερα υπάρχουν πολλοί χάρτες τους οποίους μπορείς να συμβουλευτείς – πολλοί δοκιμάζουν συνταγές και τις κοινοποιούν μέσω των σύγχρονων εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης, οπότε υπάρχει τεράστια και ανεξάντλητη ποικιλία γεύσεων και χρωμάτων που μπορείς να επιλέξεις για την δική σου κουζίνα και ουρανίσκο.

Και αν σε φοβίζει να αφήσεις πίσω σου αγαπημένες γεύσεις, πολλές παραδοσιακές συνταγές έχουν γίνει χορτοφαγικές με ορισμένα έξυπνα μυστικά.

Πολλά από αυτά θα τα βρεις και στις συνταγές που προτείνουμε στις επόμενες σελίδες του ιστοτόπου μας.

Δες τις συνταγές μας

Τα μικρά βήματα του καθενός από εμάς μπορούν και κάνουν την διαφορά στην μεγάλη εικόνα της εξέλιξης του ανθρώπου επάνω στην Γη

Εγγραφείτε στο newsletter

Πρόσφατα άρθρα