Γιατί Veg

Γιατί Veg

Σκεφτόμαστε την υγεία μας και το καλό των ζώων, θέλουμε να ανατρέψουμε την κλιματική αλλαγή και μας ενοχλεί η μεγάλη ψαλίδα πλούτου που έχει καταδικάσει σε φτώχεια μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Επίσης επιθυμούμε να ανακαλύψουμε συναρπαστικές φυτικές γεύσεις που δεν υπολείπονται σε τίποτα έναντι μας κρεατοφαγίας. Για όλους αυτούς τους λόγους βάζουμε την χορτοφαγία καθημερινά στο πιάτο μας.

Για το καλό των άλλων

Για τα Ζώα

Μόνο στις ΗΠΑ σφάζονται τόσα ζώα, όσο ο συνολικός ανθρώπινος πληθυσμός του πλανήτη κάθε χρόνο! Και άλλα τόσα υπόκεινται συνεχόμενη βάναυση μεταχείριση για να μας προσφέρουν τρόφιμα και άλλα προϊόντα.

Για το Περιβάλλον

Το έδαφος, ο αέρας αλλά και οι ωκεανοί μας απειλούνται με ερήμωση λόγω υπερεκμετάλευσης με κύριο υπαίτιο την εντατική κτηνοτροφία και τις ανάγκες της.

Για την Ανθρωπότητα

Η υποβάθμιση του περιβάλλοντος οδηγεί σε μεγαλύτερη αύξηση της φτώχειας και της πείνας στις λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές, των οποίων τα εδάφη εκμεταλλεύεται ο «πλούσιος κόσμος».

Για το δικό μας καλό

Για την Υγεία

Μείωση σωματικού βάρους, βελτίωση παραμέτρων υγείας αλλά και μείωση πρόσληψης καρκινογόνων συστατικών που περιλαμβάνονται στο κρέας είναι σημαντικοί παράγοντες υπέρ της χορτοφαγίας.

Για την Γεύση

Μεγαλύτερη αναλήθεια από το ότι η χορτοφαγική διατροφή δεν μπορεί να θρέψει το σώμα και να τέρψει την ψυχή δεν υπάρχει. Απλά δοκιμάστε χορτοφαγικές συνταγές και κρίνετε μόνοι σας.